Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Meszkalin képes leírás - Drog - kábítószer.tlap.hu
részletek »

Meszkalin - Drog - kábítószer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drog.tlap.hu » Meszkalin
Keresés
Találatok száma - 3 db
Meszkalin - A Wikipédiából

Meszkalin - A Wikipédiából

Hatása - A tiszta meszkalin 500 mg-ja az LSD-hez hasonló hatást vált ki de kevésbé okoz hányingert. Hatását 2-3 óra után fejti ki ami 4-12 órán át tart, erős hallucinációkat okoz.Használatával pszichikai függőség alakul ki. Szigorúan ellenőrzött körülmények között lélektani kutatásoknál használják.

Meszkalin mint tüskés drog

Meszkalin mint tüskés drog

A hatóanyagot - (meszkalin) a peyotl - Lophophora williamsii - tartalmazza, ami egy Mexikóban őshonos, apró, gömbölyű kaktusz, amelyet a felső részén sűrűn nőtt fehér szőrők borítanak. Az indiánok ezért hívták Peyotlnak (fehér gyapjas). A kaktusz az USA-ban, Mexikóban, Déltexasban honos. Az aztékok és mescalerók vallási szertartásainak évezredek óta elengedhetetlen kelléke, hiszen a növényt fogyasztva kerültek közel isteneikhez.

Meszkalin-kaktuszok

Meszkalin-kaktuszok

A peyote (Lophophora williamsii) egy 2-5 cm átmérőjű lapos, kerek kaktusz. Természetes élőhelyei Mexikóban és az USA délnyugati területein találhatóak. Pszichedelikus hatású növény. Fő hatóanyaga a meszkalin, amihez a feketepiacon világszerte hozzá lehet jutni. A San Pedro (Trichocereus pachanoi) egy 7-8 cm átmérőjű, hosszú kaktusz. Szintén a meszkalin a fő hatóanyaga. Közeli rokona a Trichocereus peruvianus nevű kaktusz. Számos további hallucinogén hatású kaktusz honos Amerikában, melyek egy részének fő hatóanyaga szintén a meszkalin. A kaktuszok hatásukat szárított formában is megőrzik.

Tuti menü