Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Drog és család képes leírás - Drog - kábítószer.tlap.hu
részletek »

Drog és család - Drog - kábítószer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drog.tlap.hu » Drog és család
Keresés
Találatok száma - 9 db
A drog ellen - amit a szülő tehet

A drog ellen - amit a szülő tehet

Figyeljen gyermekére! Gyanúra adhat okot a magatartás, az alvási szokások és az étvágy változása, a romló iskolai eredmények, új barátok feltűnése, a régiek elhanyagolása, a gyakoribbá váló konfliktusok iskolában és otthon egyaránt. Beszéljen gyermekével! Minél korábban rá kell világítania a drogfogyasztás súlyos veszélyeire. Soha nem kérdezze meg azt, hogy 'Ugye nem kábítószerezel?' Helyette kérdezze meg, hogy mi a véleménye a drogról! Magyarázza el gyermekének a saját álláspontját. Beszéljék meg, hogy mit tehet, ha találkozik a kábítószerrel.

A fű az nem is drog?

A fű az nem is drog?

Piros vagy karikás szem, duzzadt szemhéj, depresszió. Egyre fiatalabbak azok a debreceniek, akik segítséget kérnek. A figyelmetlen szülőknek sokszor fel sem tűnik, hogy gyermekük függő. Olvassa el, hogy megtudja, kábítószerezik-e a gyerek!

A kábítószer-fogyasztás megelőzéséről

A kábítószer-fogyasztás megelőzéséről

Eleinte azért fogyasztja az ember, mert jó neki, aztán azért, hogy ne legyen rosszul. Ma Magyarországon közel kétszázezer fiatal fogyaszt rendszeresen valamiféle kábítószert. Az alkalmi fogyasztók száma többszázezerre tehető - még. De miért nyúlnak a droghoz a fiatalok egyáltalán? A vágyakozás ősi, mély életérzésünk. Mindenki ismeri a honvágy, a szerelem erejét? Minden vágy egészséges hajtóerő, míg hasznos és elérhető célra irányul. Ám ha kielégítése csak ál- vagy póteszközökkel sikerül, önpusztító tévútra vezet. A mai család és társadalom sajnos legtöbbször megnöveli a szakadékot két énünk között: aközött, akivé lettünk, aki vagyunk és aközött, aki lenni szeretnénk. Mit tehetünk gyermekeinkért, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe? A gyermek első hét évében szüleitől és a környezetéből veszi a viselkedési mintákat.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
A tinilányok és a drog

A tinilányok és a drog

Olyan adatok kerültek napvilágra, melyek szerint a tini lányok sokkal hamarabb fordulnak drogokhoz és alkoholhoz annak érdekében, hogy megbirkózzanak a problémáikkal, ellentétben a tini fiúkkal. A tini lányok manapság egyre gyakrabban nyúlnak drogokhoz vagy alkoholhoz, hogy el tudják viselni a szinte állandó stresszt, problémákat, kihívásokat, az egyre növekvő követelményeket. Ezekre a jelekre érdemes egyébként odafigyelni és időben közbeavatkozni: romló iskolai teljesítmény, alvásproblémák, visszahúzódó magatartás tanúsítása a barátok és a család irányába, életuntság, érdektelenség. Ezek a tünetek legtöbbször általánosak, tinikre jellemző lázadó magatartásnak tűnnek, de ha összesítve nézi a képet, akkor kitűnhet, hogy nincs minden a rendjén. Ilyenkor érdemes elvinni a gyereket egy megfelelő szakrendelésre.

Drog és fiatalok

Drog és fiatalok

A dohány és az alkohol mellett a marihuána és a hasis fogyasztása is erősen terjed a fiatalkorúak között. (Magyarországi középiskolások 30%-a kipróbált már valamilyen illegális drogot, bár ugyanezen hivatalos felmérések szerint zömük ennél meg is áll, s a kipróbálóknak 'csak' mintegy 1%-a válik drogfüggővé (a magyar kiadó megjegyzése) Droghatás alatt könnyebbnek tűnnek a hétköznapok, a problémák háttérbe szorulnak, az ember egy időre elmenekül a folyamatos ingeráradat elől. Az érzékelés megváltozása új távlatokkal kecsegtet, s hirtelen úgy érzi az ember, hogy összekapcsolódik azokkal, akik hasonló megtapasztalásokat tesznek. Ha valaki rámutat ezeknek a kenderszármazékoknak a veszélyességére, nevetségesnek és korlátoltnak hat. Ám ezek a drogok valóban olyan hálót tudnak fogyasztójuk köré szőni, amely egyre szorosabbra zárul, és végül gonoszul fogságban tartja -a való élettől idegen álmodozásokban, új és még újabb tapasztalatok mohó vágyában... és a szenvedély(betegség)ben.

Drog nélkül felnőni!

Drog nélkül felnőni!

Ki ne hallott volna a kábítószerek rohamos terjedéséről hazánkban? Az utóbbi időben tranzitországból célországgá váltunk a kábítószerpiac szempontjából és sajnos gyermekeink vannak leginkább kitéve a rászoktatás, illetve a hozzászokás veszélyének. Igen, sajnos jogos a félelmünk, hogy a fiatalok pusztán a kíváncsiság miatt is kipróbálhatják a drogot, nem számolva annak akár az életet veszélyeztető akut hatásaival és a hozzászokás lehetőségével. Éppen ezért kell az iskolások figyelmét időben felhívni erre az elkerülhető veszélyre! Ahhoz, hogy gyermekeinket meggyőző információval láthassuk el vagy észrevegyük a kábítószer-fogyasztásra gyanús jeleket, minden szülőnek tisztában kell lennie a drogokkal kapcsolatos alapvető tudnivalókkal; megjelenési formájukkal, hatásukkal és a beadáshoz szükséges eszközöket is ismerni kell. Tudnunk kell azt is, hogy mi a teendő akkor, ha alapos a gyanúnk arra, hogy csemeténk kábítószert használ. Ezen alapvető ismeretek elsajátításához szeretnék segítséget nyújtani a szülőknek.

Függő játszma - A drog csapdájában

Függő játszma - A drog csapdájában

Tizenöt és félszeres növekedés... Ennyit könyvelhet el a rendőrség, ha összeveti az 1995-ös és a 2004-es regisztrált adatokat a kábítószerrel való visszaélés kategóriájában... Ráadásul ezeket az adatokat nem tekinthetjük még csak a jéghegy csúcsának sem, hiszen köztudott, hogy "kábítószerügyben" hatalmas a látencia... Hazánkban folyamatosan nő a kábítószert kipróbálók és rendszeresen használók száma, míg egyre csökken azoknak az életkora, akik első alkalommal próbálkoznak a különböző drogokkal. Ez az életkor a statisztikák szerint 14,5, extrém esetekben pedig a 11. életév...

Ha drogozik a gyerek: drogok, tünetek, szülői tanácsok

Ha drogozik a gyerek: drogok, tünetek, szülői tanácsok

Felgyorsult világunkban nincsenek könnyű helyzetben a fiatalok. Ma már drogot beszerezni nem nehéz, beszerezhető a klubbokban, barátoknak tűnő dílereknél, de még az iskolákban is. A szülők és az iskola felelőssége időben ismertetni a gyerekekkel (még 12-13 éves kor előtt) az egyes anyagokat, hatásukat, életre szóló káros következményeiket.

Önnel együtt a baba is dohányzik!

Önnel együtt a baba is dohányzik!

Mennyire kell megváltoztatnunk mindennapos szokásainkat, ha gyermeket várunk? Ihatunk-e a terhesség hónapjaiban alkoholt, kávét, teát? Összeállításunkból kiderül, mire kell különösen odafigyelnie, ha gyermeke lesz.

Tuti menü