Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ecstasy, speed - amfetaminok képes leírás - Drog - kábítószer.tlap.hu
részletek »

Ecstasy, speed - amfetaminok - Drog - kábítószer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drog.tlap.hu » Ecstasy, speed - amfetaminok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Amfetamin - megszoksz, nem szöksz...

Amfetamin - megszoksz, nem szöksz...

A gyógyszerabúzusról és kábítószerekről szóló sorozatunk első részében az amfetamin kerül terítékre. Az abúzus túlzásba vitt fogyasztást, mértéktelenséget, visszaélést jelent. Utóbbi a gyógyszerek tekintetében nyer értelmet: az eredendően orvosi célra szánt készítmények élvezeti célra történő felhasználását jelenti. Az amfetamin töretlen népszerűségnek örvend. Mindenféle kiszerelésben hozzáférhető, por, kapszula, tabletta alakban egyaránt. Idővel az egyes kémiai analógokhoz fantázianevek ragadtak, mint pl. a 'speed', vagy a különösen hosszan tartó hatást előidéző 'ice'.

Az extasy csak annyira veszélyes, mint a lovaglás

Az extasy csak annyira veszélyes, mint a lovaglás

Évente átlag harmincan vesztik életüket Nagy-Britanniában extasy miatt. Azaz a partidrog kábé annyira veszélyes, mint a lovaglás. A brit kormány drogügyi tanácsadó-testülete a szabályozás enyhítését javasolja, de a belügyminisztérium a drogkérdést általában övező hisztériával reagált a felvetésre.

Drogok és veszélyeik: az extasy

Drogok és veszélyeik: az extasy

Az extasy egy fehér por, melyet tabletta, vagy kapszula formájában árusítanak a feketepiacon. A szer hatásának elmúltával egyesek lehangoltságot, depressziót érezhetnek, de akár halált is okozhat a nagymennyiségű fogyasztása. Az extasy úgynevezett party drog, a modern house, rave, techno party-kal kapcsolatban került előtérbe használatuk. Fehér por, melyet tabletta vagy kapszula formájában árusítanak a feketepiacon. Gyakran különböző ábrákat is nyomnak a tablettákra.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Elkeseredett harc az Extasy körül

Elkeseredett harc az Extasy körül

Rendkívül tekintélyes nemzetközi tudományos tábor vonult fel a héten az Extasy ellen, miután többen ártalmatlannak nyílvánították a kábítószert. Az ellentábor azt állítja, hogy a pszichológusok és orvosok, akik nagyszabású vizsgálatokban ártalmatlannak minősítik az Extasy tablettákat, tudatosan szelektív módon válogatják ki a kábítószer-élvezők közül az immunisakat, és egyszerűen figyelmen kívül hagyják a vizsgálatok negatív adatait.

Emlékezetvesztést okoz az extasy

Emlékezetvesztést okoz az extasy

Az Extasy tablettát szedők körében sokkal gyakoribb a hosszú távú emlékezet korai romlása, mint a tablettát nem szedőknél - állapította meg brit kutatók amerikai, európai és ausztráliai fiatalok körében végzett, átfogó felmérése. A Newscastle upon Tyne-i egyetem kutatóinak megállapítása szerint azok a fiatalok, akik rendszeresen használják a diszkódrognak nevezett Extasy tablettát, 23 százalékkal gyakrabban panaszkodnak memóriaromlásra, mint az extasyt nem szedők. (Rendszeres használónak azt tekintették, aki saját bevallása szerint legalább tíz alkalommal vett már be ebből a szerből.)

Tuti menü