Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jó, ha tisztában vagy vele képes leírás - Drog - kábítószer.tlap.hu
részletek »

Jó, ha tisztában vagy vele - Drog - kábítószer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drog.tlap.hu » Jó, ha tisztában vagy vele
Keresés
Találatok száma - 6 db
Digitális Tananyag Kft

Digitális Tananyag Kft

A Digitális Tananyag Kft az interaktív tananyagok és a digitális tananyagok mellett oktatófilmeket és taneszközöket forgalmaz elsősorban oktatási intézmények részére ezzel segítve a kompetencia alapú oktatást. Fő célkitűzésünk, hogy elősegítsük az óvodákban, általános- közép- és szakképző iskolákban felnövekvő gyermekek személyiségének harmónikus, sokszínű fejlődését. Segítsük a pedagógusok munkáját, akik termékeink segítségével színesebbé és vonzóbbá tehetik az elsajátítandó tananyagot, de pedagógiai munkájukat is megkönnyíthetik alkalmazásukkal. Remélve, hogy gyermekeink ezáltal mindjobban képesek lesznek alkalmazkodni a magyar és az Európai Uniós értékrendekhez.

Egyéni tanácsadás

Egyéni tanácsadás

Munkám során életvezetési nehézségekkel szembekerülő, konfliktusokkal küzdő egyénekkel, foglalkozom. Működési területemet tatabányai irodával bővítem. Szeretettel várom azokat, akik a mélyebb önismeret és hatékonyabb problémakezelés igényével keresnek újszerű megoldási lehetőségeket életútjuk során felmerülő problémáik megoldásához. Ehhez kínálom segítségül több éves szakmai tapasztalataimat. Várom az egyéni tanácsadásra történő jelentkezéseket Bábolna, Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tatabánya, Tata, Dorog, Esztergom térségéből. Suri Irén pszichológus

Kijárási tilalom francia gyerekeknek

Kijárási tilalom francia gyerekeknek

Franciaország több megyéjében a kiskorú gyerekek mostantól nem kószálhatnak az utcán éjjel, így a polgármesterek reményei szerint kevésbé kerülhetnek kapcsolatba a kábítószer-terjesztőkkel - írta pénteken a Le Figaro című újság.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Mennyi a csekély mennyiségű kábítószer?

Mennyi a csekély mennyiségű kábítószer?

Törvényeink az egyes kábítószerekkel kapcsolatos elkövetési magatartások jogkövetkezményeit aszerint is megkülönböztetik, hogy milyen mennyiségű kábítószerre követték azt el. Természetesen nem lehet mindegy a rendőrségnek, az ügyészségnek illetve a bíróságnak, hogy egy szál marihuánás cigarettát találtak az elkövetőnél, vagy egy egész ültetvénynyit. Eszerint a jogszabály differenciál a vonatkozásban, hogy az egyes drogfajtáknak milyen hatóanyag tartalma van. Mit jelent az, hogy a kábítószer csekély mennyiségű? Minden egyes kábítószernél meghatározzák azt a hatóanyag tartományt, amit ha nem halad meg az elkövetőnél (birtoklónál, fogyasztónál, használónál, kereskedőnél stb., stb.) megtalált drog akkor az automatikusan csekély mennyiségűnek minősül.

Módosuló tudatok

Módosuló tudatok

Nem akkor kell elkezdeni beszélgetni a gyerekkel, mikor már kilóg a tű a könyökhajlatából - mondja a szakember, aki tekintély- és példaképválságra is visszavezeti, hogy a fiatalok első találkozása a droggal ma már az általános iskolákban keresendő. Szerinte a közép-európai kábítószerhelyzet kézben tartható lenne, ha kellő erejű politikai akarat biztosítaná hozzá a hátszelet. Ez azonban még hiányzik.

Varázsnövények, herbáldrogok

Varázsnövények, herbáldrogok

Tévhit, hogy a "natúr" drogok veszélytelenebbek, mint a kemikáliák. Egyes emberekre ugyanis igen kártékony hatással lehetnek a természetes kábítószerek. A fesztiválszezonban még kevésbé illik karikás szemekre, az állóképesség hiányára vagy szoft depresszióra panaszkodva ünneprontani, mint a céges húsvétokon. A többnapos rendezvényeken az éberséget és az eufóriát fokozandó mi mást tehet a szintetikáktól ódzkodó biohívő, mint hogy a természet kincsei között kurkász, hátha akadnak "Isten patikájában" olyan növények, amelyekkel a speedező/bélyegező társai nyomába érhet. Távol álljon tőlünk a rendőrség stílusára emlékeztető észosztás, de azért a VOLT, a Balaton Sound vagy a Sziget előtt szót ejtenénk néhány fals drogmítoszról.

Tuti menü