Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Legális drogok képes leírás - Drog - kábítószer.tlap.hu
részletek »

Legális drogok - Drog - kábítószer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drog.tlap.hu » Legális drogok
Keresés
Találatok száma - 9 db
A férfiaknak drog kell a szexhez

A férfiaknak drog kell a szexhez

Kutatók a kábítószer-fogyasztás és a szexuális teljesítmény közötti kapcsolatot vizsgálva azt állapították meg, hogy tíz férfiből hét drogozik, hogy jó legyen a szexuális élete. A nagyvilág hírei. Szexuális gátlásai leküzdése érdekében a férfiak nagy része rendszeresen drogozik - nyilatkozta a granadai egyetem kutatócsoportjának vezetője.

Az alkoholizmusról részletesen

Az alkoholizmusról részletesen

Röviden és találóan az öl, butít és nyomorba dönt jelzőkkel lehet a leginkább körülírni a következményeit, melynek kialakulásával sokan foglalkoztak és foglalkoznak ma is. Általánosságban megegyeznek a vitázók abban, hogy az alkohol fogyasztással az ember hiányérzetét szeretné pótolni, egy eszköznek tekinti az italt, amely kiszabadítja a jelenlegi hangulatából.

Kiüti a zsálya a fiatalokat

Kiüti a zsálya a fiatalokat

Egyre szélesebb körben terjed a fiatalok között egy Magyarországon legálisan kapható, de a drogokhoz kísértetiesen hasonló hatású növény, a látnokzsálya. Az utóbbi hónapokban egyre több diák került kórházba a füstölőként, levél alakjában és dohányként is szinte bárhol kapható anyag miatt. Legutóbb három halasi és nyolc kunfehértói fiatalt vittek el a mentők a jósmenta vagy salviaként is ismert anyag fogyasztása után.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Legális drogok még - a kávé, a cigi és a

Legális drogok még - a kávé, a cigi és a

Az energiaital, a kávé, a tea, az alkohol és a cigaretta hatással van agyműködésünkre, illetve testi-lelki függőség kialakulásához vezethet ezek fogyasztása. Megvonásával jelentkezhetnek úgynevezett elvonási tünetek is - olvashatjuk a szabad enciklopédia. Energiaital Olyan üdítőital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet jelentős mértékben megnöveli. Kereskedelmi forgalmazásukhoz a legtöbb országban az élelmiszeripari hatóság engedélye szükséges. Azonban akadnak olyan országok is, ahol az energiaitalok normál italként történő fogalmazása, értékesítése tilos, például: Franciaország (itt csak a taurin nélküli energiaitalok forgalmazása engedélyezett), Dánia, Olaszország és Norvégia. Negatív hatása A vizeletet sárgára színezheti, megadózisai hasmenést és fokozott vizeletelválasztást válthatnak ki. Viszketés, zsibbadás, égő érzés, fényérzékenység felléphet, különösen 100 milligrammnál nagyobb adag egyszerre történő elfogyasztása esetén. Bár az optimális mennyiség még nincs meghatározva, napi 3 adagra szétosztott 500-1000 milligrammos dózis javasolt aktív személyek számára. >>>

Legális drogok otthon

Legális drogok otthon

Hatalmas szekrény van a fürdőszobámban, amolyan mindent elnyelő fajta. Van benne két méretes polc, amin csakis olyan dobozok sorakoznak, amiben valamiféle gyógyszer van, de rengeteg. Múltkor szanáltam. És megdöbbentem. A visszértágítótól elkezdve, a szívritmusszabályozón át az antidepresszánsokig mindenem van. Nyithatnék egy patikát. Természetesen egyik gyógyszerre sincs szükségem, persze a háziorvosom "okosan", élve a gyógyszerlobbival ellát mindennel. Tudom, hogy túlzás ez a mennyiségű gyógyszer, de ezt láttam gyerekkorom óta. Anyukámnak mindig volt otthon mindene - lévén orvos -, és mindenki hozzánk járt az összes nyavalyájával. Mi voltunk az ügyeletes patikusok. De már a nagyanyámnál kezdődhetett, neki egy hatalmas fiókja volt a kredencben, ami szintén telis-tele volt pirulákkal - ó, be szép szó -, szóval családi hagyomány.

Sohasem késő letenni

Sohasem késő letenni

"A dohányzás súlyosan károsítja az egészséget". Ez mindenkire igaz. Ha azonban mi, n˜k dohányzunk, azon túl, hogy saját egészségünket tesszük kockára, még többet veszthetünk. Hiszen a cigaretta leendő gyerekeink egészségét is rombolja, és szépségünknek is árt. Nagyon sok mindent tudunk a dohányzás káros hatásairól. Tisztában vagyunk azzal, hogy mit tesz a szívvel, a tüdővel, az erekkel; tudjuk, hogy drasztikusan növeli a daganatos betegségek kockázatát, és a passzív dohányzás veszélyesebb, mint gondolnánk. Magyarországon mégis minden harmadik ember dohányzik. És köztük nagyon sok a nő.

Szilágyi L. Laura: Szertelenségem bibliája

Szilágyi L. Laura: Szertelenségem bibliája

Egy könyv a függőségről (mefedron, 4-mec, methylone...) és az abból való megszabadulásból. Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik valamilyen formában kapcsolatba kerültek a drogos világgal: legyél akár drogos, aki vergődsz a saját magad poklában; legyél akár egy családtag, egy barát, munkatárs, aki nagyon sokszor tehetetlenül figyeled a hozzád közel álló ember önpusztítását. Segíteni szeretnél, de elutasítva érzed magad, mert egy reménysugár után ismét győzedelmeskedik a szer a szeretett személy felett. Vagy csak pusztán érdekel, hogy mit él át, min megy keresztül egy függő a szerhasználat alatt és annak befejezése után, illetve milyen lépések segíthetik elő egy függőségben élő ember kitörését, ami a saját tapasztalataim alapján született mindenféle szakirodalom igénybevétele nélkül, teljesen életszerűen.

Tudnivalók a dohányfüstről :: Hatások

Tudnivalók a dohányfüstről :: Hatások

A dohányfüst néhány alkotóelemének hatásai Szénmonoxid Nikotin A cigarettafüst legerősebb hatású összetevője. Fokozza a katecholaminok (a központi és vegetativ idegrendszer mediátor anyagai) felszabadulását. Az 'össz-hatás' következtében: növekszik a percenkénti érverések száma, a szív munkája, a verő- és perctérfogat, a szívösszehúzódások gyorsasága és errőssége, az oxigénszükséglet, az erek szűkülete, a vérnyomás, a szabad zsírsavak mozgosítása és felhasználása, a szérum-koleszterinszint, a vérlemezkék tapadóképessége (a véralvadásban van jelentőségük), a vércukorszint, - fokozódik a mirigyek váladéktermelése, - csökken a térdreflex, - nő a várandóság idején a méhizomzat görcsös összehúzódási készsége, - zavar keletkezik az agy- és szívizom vérellátásában, az érfalakat tápláló véredények idegi szabályozásában. Rákkeltők

Új drogok hódítanak a pécsi éjszakában

Új drogok hódítanak a pécsi éjszakában

Szívritmuszavarok, extrém magas vérnyomás, súlyos érszűkület, nehezen gyógyuló fekélyes sebek, pszichés megbetegedések. Mindezeket okozhatják azok az új, tiltólistán nem szereplő drogok, amelyek után egyre nagyobb számban nyúlnak a pécsi fiatalok. Úgy tűnik, hogy az illegális kábítószerek használatának lassan vége lesz, s a korábbi amfetamin-származékok helyét a legális úton beszerezhető, különböző kémiai vegyületekből előállított porok, tabletták, kapszulák veszik át. Mint azt lapunknak dr. Szemelyácz János pszichiáter-addiktológus, a drogambulancia vezetője elmondta: az utóbbi időszakban sorra jelennek meg a tiltólistán nem szereplő termékek Pécs utcáin.

Tuti menü