Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Legális drogok képes leírás - Drog - kábítószer.tlap.hu
részletek »

Legális drogok - Drog - kábítószer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drog.tlap.hu » Legális drogok
Keresés
Találatok száma - 8 db
A férfiaknak drog kell a szexhez

A férfiaknak drog kell a szexhez

Kutatók a kábítószer-fogyasztás és a szexuális teljesítmény közötti kapcsolatot vizsgálva azt állapították meg, hogy tíz férfiből hét drogozik, hogy jó legyen a szexuális élete. A nagyvilág hírei. Szexuális gátlásai leküzdése érdekében a férfiak nagy része rendszeresen drogozik - nyilatkozta a granadai egyetem kutatócsoportjának vezetője.

Az alkoholizmusról részletesen

Az alkoholizmusról részletesen

Röviden és találóan az öl, butít és nyomorba dönt jelzőkkel lehet a leginkább körülírni a következményeit, melynek kialakulásával sokan foglalkoztak és foglalkoznak ma is. Általánosságban megegyeznek a vitázók abban, hogy az alkohol fogyasztással az ember hiányérzetét szeretné pótolni, egy eszköznek tekinti az italt, amely kiszabadítja a jelenlegi hangulatából.

Kiüti a zsálya a fiatalokat

Kiüti a zsálya a fiatalokat

Egyre szélesebb körben terjed a fiatalok között egy Magyarországon legálisan kapható, de a drogokhoz kísértetiesen hasonló hatású növény, a látnokzsálya. Az utóbbi hónapokban egyre több diák került kórházba a füstölőként, levél alakjában és dohányként is szinte bárhol kapható anyag miatt. Legutóbb három halasi és nyolc kunfehértói fiatalt vittek el a mentők a jósmenta vagy salviaként is ismert anyag fogyasztása után.

Egészséges életmód magazin hírek
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni. Az egészséges táplálkozás lényegét sokan, sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni, hol rosszul, hol jól. A hozzáférhető irodalom is hol jó, hol furcsa, egymásnak ellentmondó...
7 hatásos energiabomba tavaszra
7 hatásos energiabomba tavaszra A következő tippek nem csak önmagunkra hatnak pozitívan, de párunkra és a...
A probiotikumok segíthetnek megmenteni a koraszülöttek életét?
A probiotikumok segíthetnek megmenteni a... Nemzetközi tanulmány igazolta, hogy egyes probiotikus baktériumtörzsek napi...
Legális drogok otthon

Legális drogok otthon

Hatalmas szekrény van a fürdőszobámban, amolyan mindent elnyelő fajta. Van benne két méretes polc, amin csakis olyan dobozok sorakoznak, amiben valamiféle gyógyszer van, de rengeteg. Múltkor szanáltam. És megdöbbentem. A visszértágítótól elkezdve, a szívritmusszabályozón át az antidepresszánsokig mindenem van. Nyithatnék egy patikát. Természetesen egyik gyógyszerre sincs szükségem, persze a háziorvosom "okosan", élve a gyógyszerlobbival ellát mindennel. Tudom, hogy túlzás ez a mennyiségű gyógyszer, de ezt láttam gyerekkorom óta. Anyukámnak mindig volt otthon mindene - lévén orvos -, és mindenki hozzánk járt az összes nyavalyájával. Mi voltunk az ügyeletes patikusok. De már a nagyanyámnál kezdődhetett, neki egy hatalmas fiókja volt a kredencben, ami szintén telis-tele volt pirulákkal - ó, be szép szó -, szóval családi hagyomány.

Sohasem késő letenni

Sohasem késő letenni

"A dohányzás súlyosan károsítja az egészséget". Ez mindenkire igaz. Ha azonban mi, n˜k dohányzunk, azon túl, hogy saját egészségünket tesszük kockára, még többet veszthetünk. Hiszen a cigaretta leendő gyerekeink egészségét is rombolja, és szépségünknek is árt. Nagyon sok mindent tudunk a dohányzás káros hatásairól. Tisztában vagyunk azzal, hogy mit tesz a szívvel, a tüdővel, az erekkel; tudjuk, hogy drasztikusan növeli a daganatos betegségek kockázatát, és a passzív dohányzás veszélyesebb, mint gondolnánk. Magyarországon mégis minden harmadik ember dohányzik. És köztük nagyon sok a nő.

Hirdetés
Szilágyi L. Laura: Szertelenségem bibliája

Szilágyi L. Laura: Szertelenségem bibliája

Egy könyv a függőségről (mefedron, 4-mec, methylone...) és az abból való megszabadulásból. Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik valamilyen formában kapcsolatba kerültek a drogos világgal: legyél akár drogos, aki vergődsz a saját magad poklában; legyél akár egy családtag, egy barát, munkatárs, aki nagyon sokszor tehetetlenül figyeled a hozzád közel álló ember önpusztítását. Segíteni szeretnél, de elutasítva érzed magad, mert egy reménysugár után ismét győzedelmeskedik a szer a szeretett személy felett. Vagy csak pusztán érdekel, hogy mit él át, min megy keresztül egy függő a szerhasználat alatt és annak befejezése után, illetve milyen lépések segíthetik elő egy függőségben élő ember kitörését, ami a saját tapasztalataim alapján született mindenféle szakirodalom igénybevétele nélkül, teljesen életszerűen.

Tudnivalók a dohányfüstről :: Hatások

Tudnivalók a dohányfüstről :: Hatások

A dohányfüst néhány alkotóelemének hatásai Szénmonoxid Nikotin A cigarettafüst legerősebb hatású összetevője. Fokozza a katecholaminok (a központi és vegetativ idegrendszer mediátor anyagai) felszabadulását. Az 'össz-hatás' következtében: növekszik a percenkénti érverések száma, a szív munkája, a verő- és perctérfogat, a szívösszehúzódások gyorsasága és errőssége, az oxigénszükséglet, az erek szűkülete, a vérnyomás, a szabad zsírsavak mozgosítása és felhasználása, a szérum-koleszterinszint, a vérlemezkék tapadóképessége (a véralvadásban van jelentőségük), a vércukorszint, - fokozódik a mirigyek váladéktermelése, - csökken a térdreflex, - nő a várandóság idején a méhizomzat görcsös összehúzódási készsége, - zavar keletkezik az agy- és szívizom vérellátásában, az érfalakat tápláló véredények idegi szabályozásában. Rákkeltők

Új drogok hódítanak a pécsi éjszakában

Új drogok hódítanak a pécsi éjszakában

Szívritmuszavarok, extrém magas vérnyomás, súlyos érszűkület, nehezen gyógyuló fekélyes sebek, pszichés megbetegedések. Mindezeket okozhatják azok az új, tiltólistán nem szereplő drogok, amelyek után egyre nagyobb számban nyúlnak a pécsi fiatalok. Úgy tűnik, hogy az illegális kábítószerek használatának lassan vége lesz, s a korábbi amfetamin-származékok helyét a legális úton beszerezhető, különböző kémiai vegyületekből előállított porok, tabletták, kapszulák veszik át. Mint azt lapunknak dr. Szemelyácz János pszichiáter-addiktológus, a drogambulancia vezetője elmondta: az utóbbi időszakban sorra jelennek meg a tiltólistán nem szereplő termékek Pécs utcáin.

Tuti menü