Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szipuzás képes leírás - Drog - kábítószer.tlap.hu
részletek »

Szipuzás - Drog - kábítószer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drog.tlap.hu » Szipuzás
Keresés
Találatok száma - 5 db
A szipuzás nagy ár az olcsó mámorért

A szipuzás nagy ár az olcsó mámorért

Egyre többször találkozni Kecskemét közterületein nejlonzacskót szorongató, kába tekintetű gyerekekkel. A '60-as évek végétől egyre nagyobb lett Magyarországon az úgynevezett tudatmódosító szerek utáni érdeklődés. A fejlett nyugati országokban használatos klasszikus drogok még elérhetetlenek voltak, ezért a könnyen megoldható szipuzás vált a - főként tizenévesekből álló - mámorkeresők eszközévé. A kor szelleméhez hűen ez a probléma sem került a boncasztalra, míg 1974-ben meg nem történt az első halálos eset. Felhívások, megelőzés és segítségnyújtás helyett hivatalosan csak a csöves szubkultúra rétegproblémájává nyílvánították a dolgot.

Roncsként ébrednek a sellőálomból a szipusok

Roncsként ébrednek a sellőálomból a szipusok

Hiába nem adott több zacskót a büfés a gyakran bejáró szipus srácnak, ezzel nem tudta megmenteni az életét. A 16 éves fiút másfél hete szombaton holtan találták az Ecseri úti épület háta mögött. A szipusok többnyire ártalmatlan szórakozásnak tartják, hogy a ragasztók erős szaga képzeletbeli hableányok vagy űrhajósok világába röpíti őket, pedig a gyakori használat súlyos következményekkel jár és a leszokás sem megy mindig segítség nélkül.

Szipu - egy szipus társaság életéről készített video

Szipu - egy szipus társaság életéről készített video

A Magyar vagyok, alkoholista című videó-sorozat után az Index egy szipus társaság életéről készített egy rövidfilmet, több részben. A megvalósítás ezúttal is a témához illeszkedik: a készítők a háttérben maradva, csak a bemutatott szereplőkre koncentráltak és kiválóan sikerült érzékeltetniük, hogy a drogprobléma sokszor nem a drogokról szól elsősorban. Mindenképpen megéri rászánni azt a bő húsz percet! Kevés magyar dokumentumfilm dolgozza fel a szipusok életét úgy, hogy a saját ítéleteit zárójelbe téve (amennyire ez lehetséges), a jelenség hátterét is megpróbálja bemutatni. A 2002-ben készült Tiszta Románc című alkotás mindenképpen kiemelendő a kategóriájában, amely az indexes videóhoz hasonlóan, morális állásfoglalás nélkül közelít két főszereplőjéhez és mutatja be a világhoz való, nem mindennapi viszonyukat. Nem tudom, mennyire elérhető a film, ha mást nem, a kritikáját érdemes elolvasni.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Szipuzás úton útfélen

Szipuzás úton útfélen

Baranya | Pécsen és Baranya nagyobb városaiban is rendre felbukkannak olyan szipusok, akik nyíltan, az utcán imbolyogva, vagy a helyi járatú buszokon utazva juttatják szervezetükbe a szerves oldószereket. Bár többnyire békések, a járókelők egy részében puszta jelenlétükkel is riadalmat keltenek.

Terhes kábszeresek, drogfüggő újszülöttek Miskolcon

Terhes kábszeresek, drogfüggő újszülöttek Miskolcon

Miskolc - Becslések szerint hazánkban évente az ezres nagyságrendet is elérheti azoknak a terhességeknek a száma, amelynek kihordása alatt az anya kábítószert használ. Ezek a gyermekek behozhatatlan hátránnyal indulnak neki az életnek. Az adatok sokkolóak. Néhány nappal ezelőtt Miskolc belvárosában, egy kapualj mélyén egy idősebb nő hajolt a kabátjába rejtett zacskó fölé. Szipuzott. Gömbölyödő pocakja pedig azt mutatta, most ugyanezt teszi a gyermek is a hasában.

Tuti menü